=
Nieuwe tak Aelbers Personeel: logistiek

Nieuwe tak Aelbers Personeel: logistiek

Naast het leveren van goede vakkrachten in de bouw en infra, zijn we sinds medio dit jaar actief in de logistiek. In eerste instantie om te kijken of dit goed bij ons past. Inmiddels bevalt het onze eerste opdrachtgever en ons zo goed, dat we er een nieuwe tak binnen Aelbers van gaan maken.

Werving en selectie op locatie

Onze Manager Bouw & Techniek Aschwin van Creij heeft het eerste contact gelegd met opdrachtgever Fiege. Dit is een grote logistieke dienstverlener met veel vacatures, van inpakkers en mensen voor de customer service tot chauffeurs. Fiege zag de samenwerking wel zitten – en wij ook! Sandra Schuin –contactpersoon namens Aelbers bij deze opdrachtgever – heeft dit nieuwe project vanaf de start voor ons opgepakt, met werving en selectie vanaf haar eigen Aelbers-werkplek bij Fiege. Zo kan ze snel schakelen en dat bevalt goed.

Duurzaam inzetbaar

“Medewerkers duurzaam inzetbaar krijgen én houden, dat is onze insteek”, geeft Sandra Schuin aan. “Hier investeren we in door onze medewerkers echt te leren kennen en begeleiden. Op de eerste werkdag vang ik bijvoorbeeld altijd een nieuwe medewerker op en zorg dat hij of zij goed van start kan. Wij zien onze uitzendkrachten als volwaardige medewerkers met wie we een relatie opbouwen, niet als ‘handjes’ die we inzetten. Ook zorgen we voor scholing en de juiste certificaten als die nodig zijn. Dit maakt ons echt anders dan andere uitzendbureaus.”

Groeiproces

“Fiege is nog steeds groeiende en wij groeien mee; een mooi proces”, gaat Sandra verder. “Vanaf het begin denken we mee, ontzorgen we waar we kunnen en grijpen we kansen. Met resultaat: inmiddels hebben we hier al 40 fulltimers aan het werk. Ook verdiepen we ons steeds verder in alle processen bij deze opdrachtgever. Zo weten we steeds beter hoe het er in de logistiek aan toe gaat, wie er nodig zijn en hoe we het beste kunnen ondersteunen. Met deze ervaring kunnen we ook andere logistieke dienstverleners gaan ontzorgen op personeelsvlak. Een mooie nieuwe uitdaging waar we erg veel zin in hebben!”