=
Roemeense metselaars omgeschoold  volgens Nederlandse maatstaven

Roemeense metselaars omgeschoold volgens Nederlandse maatstaven

Dat het nu hard werken is in de bouw, hoeven we u niet te vertellen. Ook niet dat er een tekort is aan goede vakkrachten, waardoor soms zelfs bouwactiviteiten moeten worden stilgelegd. Voor een hoofdaannemer zorgden we voor een oplossing, met metselaars uit Roemenië.

Roemeense metselaars

Om een hoofdaannemer met een tekort aan metselaars uit de brand te helpen, hebben we twee groepjes van vier Roemenen in vijftien dagen de opleiding metselen laten volgen. Met succes! Dit kon ook haast niet anders, want vier van de betrokken medewerkers waren al metselaar in hun thuisland. Deze jongens hebben enkele manieren moeten afleren én wat nieuwe technieken aangeleerd die minder belastend zijn voor de rug en knieën. Alle acht Roemenen werken nu volgens de Nederlandse maatstaven.

Aan het werk

Nadat zij het Nederlandse diploma hadden behaald, zijn de metselaars bij twee projecten in Nederland aan het werk gegaan. Hier krijgen zij begeleiding van de opdrachtgevers. Dit pilotproject heeft goed uitgepakt: de opdrachtgevers zijn blij met extra mankracht en de metselaars zijn erg gemotiveerd en doen met plezier hun werk. Het is dan ook de bedoeling dat we dit in de toekomst vaker gaan doen.