=
Opdrachtgever in bouw en infra?  Zorg voor een veilige, gezonde werkomgeving

Opdrachtgever in bouw en infra? Zorg voor een veilige, gezonde werkomgeving

Als opdrachtgever in de bouw en infra bent u er wettelijk verantwoordelijk voor dat medewerkers veilig en gezond hun werk kunnen doen. Niet iedereen is zich hiervan bewust, daarom kaarten we het graag nog even aan.

Veilig werken in de bouw

Er bestaat bij veel opdrachtgevers in de bouw en infra onduidelijkheid over wat de verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde werkplek inhoudt. Daarom heeft de Inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het online magazine Verantwoord opdrachtgeverschap gemaakt. Met als doel: ervoor zorgen dat opdrachtgevers zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid.

Voorbeelden en tips

Het online magazine geeft – via praktische voorbeelden en tips – informatie over de verantwoordelijkheid van opdrachtgevers in de ontwerpfase. Zodat medewerkers gedurende het hele bouwproces gezond en veilig kunnen werken. Zo komen onder meer ontwerp, bestek en de overeenkomst met uitvoerders en overdrachtsmomenten aan bod. Net als de rol, verantwoordelijkheden en activiteiten van andere partijen, zoals werkgevers, hoofd- en onderaannemers, adviseurs, zzp’ers en de Inspectie SZW zelf.

U kunt het online magazine hier lezen.