Betere veiligheid op de bouwplaats dankzij Generieke Poortinstructie (GPI)

Per 1 april 2019 is de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht; een veiligheidsinstructie voor alle medewerkers op een bouwplaats. Hiermee verbetert de veiligheid én veilig gedrag op bouwplaatsen.

Hoger veiligheidsniveau

Het initiatief voor de Generieke Poortinstructie werd eind vorig jaar gestart door de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB). Het doel van de GPI is het zorgen voor een hoger veiligheidsniveau én meer duidelijkheid over wat van medewerkers wordt verwacht als het gaat om veiligheid en meer efficiency op de bouwplaats.

Alleen toegang met certificaat 

Alle medewerkers op een bouwplaats moeten in het bezit zijn van een GPI-certificaat. Dit wordt aan de poort gecontroleerd. Er zijn drie verschillende GPI-certificaten: de module Infra, de module Bouw & Utiliteit en de module Installatie. Bij Aelbers Personeel zorgen we ervoor dat al onze medewerkers het benodigde certificaat op tijd behalen. We laten nieuwe medewerkers direct bij de inschrijving de instructie volgen. Zo dragen ook wij ons steentje bij aan een veiligere werkomgeving.