=
Veilig werken in je eigen taal dankzij de inzet van Heijmans en Aelbers-Coaches

Veilig werken in je eigen taal dankzij de inzet van Heijmans en Aelbers-Coaches

Iedere dag is veiligheid belangrijk. Eén dag per jaar staan we hier extra bij stil. Zo waren we dit jaar op woensdag 20 maart Bewust Veilig op het werk. Met extra aandacht voor onze Aelbers-Coaches; medewerkers die zorgen dat iedereen op de bouwplaats met elkaar kan communiceren in zijn eigen taal.

Vertaalde toolboxen

We kunnen niet zonder arbeidsmigranten, dus moeten we er alles aan doen om ze veilig te kunnen laten werken. Om dit te realiseren, werken Heijmans – een van onze opdrachtgevers – en Aelbers nauw samen. Zo heeft Aelbers tien medewerkers opgeleid tot Aelbers-Coach. Zij hebben de Heijmans GO-coach-training gevolgd en maken vertalingen van toolboxen. Deze vertalingen zijn via de GO-app toegankelijk voor arbeidsmigranten uit Duitsland, Polen, Tsjechië, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Kroatië. Op deze manier kunnen zij met elkaar communiceren in hun eigen taal.

De essentie van veiligheid 

De vertalingen vormen een belangrijk begin van veilig werken. Want de meeste arbeidsmigranten verstaan wel Engels, maar zeker als het gaat om veiligheid moet je de essentie begrijpen. Dit lukt alleen in je eigen taal. De Aelbers-Coaches zorgen niet alleen voor de vertalingen, maar bezoeken ook wekelijks de bouwplaatsen. Zij zijn dan meteen een aanspreekpunt voor arbeidsmigranten die tegen problemen aanlopen. Erg belangrijk, want veiligheid gaat veel verder dan het begrijpen van de regels!

Lees meer over veilig werken in alle talen.