=
Oranje hesjes voor werkers aan het spoor verplicht vanaf 1 juli

Oranje hesjes voor werkers aan het spoor verplicht vanaf 1 juli

Vanaf volgende maand zijn medewerkers aan het spoor te herkennen aan oranje veiligheidshesjes: per 1 juli a.s. mogen de gele hesjes alleen nog door veiligheidsfunctionarissen worden gedragen.

Van gele naar oranje veiligheidshesjes

In de spoorbranche werd voornamelijk gele signalerende kleding gebruikt, terwijl op andere plekken in de bouw oranje hesjes worden gedragen. Om hier één lijn in te trekken én te zorgen dat bouwmedewerkers niet hoeven te switchen van hesje, is vanaf 1 juli a.s. het dragen van oranje veiligheidshesjes op en rond het spoor verplicht. Alleen medewerkers met een veiligheidsfunctie dragen vanaf die datum gele hesjes. Onze bouwplaatscoördinatoren zorgen ervoor dat onze medewerkers op tijd van hesje wisselen.

Altijd gesloten dragen

De nieuwe oranje hesjes moeten gesloten worden gedragen en zijn voorzien van de bedrijfsnaam en het logo van de werkgever. Het hesje moet altijd volop zichtbaar zijn. Dragen medewerkers een schoudertas of rugzak, dan moet die ook oranje zijn en reflecterende strepen hebben. Eén lijn voor iedereen in de bouw dus, wel zo overzichtelijk.