Peter van Zaanen:
Update op: 20 aug. 2020

Peter van Zaanen:

"Samen werken aan de toekomst, ik heb er zin in!"

Sinds de tweede week van januari is Peter van Zaanen onze nieuwe algemeen directeur. Hij was net vól enthousiasme aan zijn kennismakingsronde begonnen, toen de coronacrisis toesloeg. Inmiddels komt er weer het één en ander op gang, wordt er coronabestendig gewerkt en kan hij verder om zijn doel te bereiken: nummer 1 worden in elke fase van het bouwproces.

“Ik voel me hier thuis”

Peter is zeker geen onbekende in onze branche: hij werkte 21 jaar bij USG Technicum – arbeidsmarktspecialist voor technici – binnen de afdeling bouw en civiel. Inmiddels is hij bij Aelbers al redelijk ingeburgerd. “Ik voel me hier thuis”, geeft Peter aan. “Dat komt vooral door de nuchtere Achterhoekse mentaliteit. Ik kom zelf uit Twente, dus onze werkwijze komt aardig overeen: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
“Ik voel me hier thuis”

Flexfamily

Ook binnen de ‘Flexfamily’ ben ik op mijn plek: het noaberschap van de bedrijven binnen Flexfamily past me als een handschoen. Het is jammer dat alles wat vanzelfsprekend was, dat nu niet meer is. Het geven van een hand bijvoorbeeld, of het schaften in de keet en samen naar het werk rijden. Het is niet anders, en we redden ons best. Niet alleen intern, maar ook in de samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers. Zij denken met ons mee in oplossingen, daar ben ik dankbaar voor.”

Strategie voor de toekomst

“Hoe ik de toekomst van Aelbers zie? Ik wil graag nummer 1 worden in elke fase van een bouwproject. Van de voorbereiding en de bouw zelf tot en met het onderhoud. De strategie hiervoor richt zich op sneller en slimmer werken middels prefab, duurzame inzetbaarheid, opleidingen, loopbaanontwikkeling en het eerder betrokken worden bij de planning van een project.
Strategie voor de toekomst
Focus

Daar gaan we ons de komende tijd op focussen. Hierbij is het vooral belangrijk om samen met onze partners te blijven werken aan de toekomst: we moeten de lange termijn niet uit het oog verliezen. Hoe kunnen we elkaar ondersteunen als het gaat om kwaliteit en veiligheid en hoe houden we het samen werkbaar ondanks strenge richtlijnen? Dat moet de insteek zijn.”

Peter persoonlijk

Peter van Zaanen is 43 jaar, heeft Twentse roots en verhuisde voor de liefde naar het Drentse Nijeveen. Wat goed uitkomt, want als echte watersportman kan hij zijn hart ophalen in het nabijgelegen Giethoorn. Peter is getrouwd en heeft een zoon van 7 en een dochter van 11.

Nieuwe huisstijl

Eén van de zaken waar Peter zich nu op richt, is een nieuwe website, inclusief nieuw logo.
Nieuwe huisstijl

Hij legt uit: “Als onderdeel van Flexfamily willen we graag herkenbaar zijn als ‘familielid’ en duidelijk laten zien dat we bij de groep horen. Daarom verandert de kleur van het logo, maar het beeldmerk zelf wordt ook anders. Het laat zien dat we persoonlijk werken, uniek zijn en altijd Aelbers blijven. Binnenkort hopen we alles te kunnen presenteren. Ik kijk ernaar uit!”