Parkeergarage Vonk & Vlam 's-Hertogenbosch

Als onderdeel van de ontwikkeling van de Zuiderpark-Stadswalzone, is een nieuwe ondergrondse parkeergarage gerealiseerd waarbij een samenwerking tussen Heijmans, Weener XL, de gemeente 's-Hertogenbosch en Aelbers heeft plaatsgevonden.

Over het project

  1. Opdrachtgever project: Gemeente 's-Hertogenbosch.
  2. Hoofdaannemer: Heijmans. 
  3. Duur project: 2013-2015.
  4. Functies: Uitvoerder, betontimmerlieden, betonstorters, bouwhulpen.
  5. Functies Social Return: Facilitair medewerkers, administratief medewerkster, bouwhulpen, betonstorters, betonafwerkers, betontimmerlieden, heftruckchauffeur.

In opdracht van de gemeente 's-Hertogenbosch heeft Heijmans een nieuwe ondergrondse parkeergarage op het Vonk & Vlamterrein aan de rand van het stadscentrum van 's-Hertogenbosch gerealiseerd. De parkeergarage biedt plaats aan 1040 auto's.

Rol van Aelbers

Bij het project was Social Return een voorwaarde. Naast de reguliere uitzendkrachten, heeft Aelbers een rol gespeeld bij de inzet van Social Return medewerkers. Er heeft intensief contact met de gemeente plaatsgevonden over de invulling van Social Return binnen het project. Daarnaast zijn functieprofielen opgesteld en heeft de werving en selectie plaatsgevonden. Geplaatste medewerkers kwamen bij Aelbers in dienst door middel van een uitzendcontract. Na lange tijd in een uitkeringssituatie te hebben gezeten,  zorgde de structuur en het dagelijkse bezig zijn weer voor motivatie en de ontwikkeling van de medewerkers.

Tijdens de inzet van deze doelgroep was begeleiding op locatie van groot belang. Ook bij verzuim nam Aelbers hierin initiatief en onderhield contacten met de medewerkers. De medewerkers die zijn ingezet tonen aan dat Social Return werkt. In het geval van dit project ook zeker dankzij de aanpak van de projectleider en Aelbers. 

Samenwerking loont

Bij de bouw van de parkeergarage is door meerdere partijen samengewerkt. Heijmans is gespecialiseerd in bouwen. Aelbers en Weener XL hebben tijdens en na afloop van het project meerdere mensen kunnen begeleiden naar nieuw werk. Alle partijen kijken terug op een geslaagde samenwerking. 

Lees hier het artikel wat Weener XL schreef over de samenwerking op haar blog.

“ Aelbers en Weener XL hebben tijdens en na afloop van dit project meerdere mensen kunnen begeleiden naar werk. De bouw van de parkeergarage was een belangrijk 'opstapje' voor deze mensen. ”
Koen Verdonk, Projectleider Heijmans