Parkeergarage Nieuwe Oosterstraat Leeuwarden

Heijmans sloopte het oude Provinciehuis van Friesland en bouwde een hypermoderne tweelaags garage voor 250 auto's. De uitdaging lag vooral in de bouwplaats die omringd werd door smalle steegjes, winkelstraten en monumentale panden. De bouwplaats was niet groter dan de bouwkuip en grensde direct aan de omliggende bebouwing.

Over het project

  1. Opdrachtgever project: Gemeente Leeuwarden
  2. Hoofdaannemer: Heijmans Civiel
  3. Duur project: 2013-2014
  4. Functies Social Return: schoonmaker, betontimmerlieden, bouwhulp, heftruckchauffeur, kraanmachinst, rigger, leerling betontimmerman en werkvoorbereider.

Voor het project Parkeergarage Nieuwe Oosterstraat te Leeuwarden heeft Aelbers in opdracht van Heijmans Civiel uitvoering gegeven aan de SROI verplichting.

Rol van Aelbers

Vanaf medio januari 2014 is de projectleiding gestart met de definitieve planning van personeel. Hierbij is nadrukkelijk gekeken naar welke functies ingezet konden worden op de bouwlocatie. De volgende functies waren uitgezet bij de Gemeente Leeuwarden: schoonmaker m/v, betontimmerlieden, bouwhulp/heftruckchauffeur, kraanmachinist, rigger, leerling betontimmerman en werkvoorbereider. Uiteindelijk zijn op dit project 21 werkzoekenden ingezet.

Aelbers zorgde voor duidelijke functieprofielen, een vlotte terugkoppeling na de sollicitatiegesprekken en begeleiding van de kandidaten die niet volledig aan het gewenste profiel voldeden toch de kans te geven binnen het project. Zo werden aanvullende opleidingen voorgesteld en aangeboden. Er werd zorg gedragen voor tussentijdse en eindrapportages van de Social Return inspanningen en de schriftelijke bewijsvoering conform het contract.

Referentie Gemeente Leeuwarden

Lees hier het getuigschrift SROI project 'Parkeergarage Nieuwe Oosterstraat' die Aelbers ontving namens de gemeente Leeuwarden.

 

“ "Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten BV is een partner gebleken die projectoverstijgend meedenkt. Hun duurzame aanpak is pure winst!" ”
Gea Schuurmans, Accountmanager Team Werk, gemeente Leeuwarden