Aanpak Ring Zuid
Project:

Aanpak Ring Zuid

Opdrachtgever:

Combinatie Herepoort: Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Oosterhof Holman Infra BV(Grijpskerk), Koninklijke Sjouke Dijkstra BV(Leek), Roelofs Wegenbouw BV(Den Ham), Jansma Drachten BV(Drachten)

Projectduur:

t/m 2024

Inzet Aelbers:

100

In het kort:

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. De belangrijkste toegangspoort van de stad.

De stad Groningen groeit. Er wonen steeds meer mensen. Ook krijgt de stad steeds meer bezoekers. Ze komen om te werken, om naar school te gaan, om te winkelen, om uit te gaan of om andere mensen te ontmoeten.

Dat is merkbaar aan het verkeer op de zuidelijke ringweg, dat blijft toenemen. Vooral in de spitsuren kan de weg het verkeer niet aan. Op de hele zuidelijke ringweg komen opstoppingen voor. Daardoor ben je langer onderweg. Ook ontstaat er vertraging op de wegen in de stad. Dat maakt het moeilijker om kantoren, bedrijventerreinen en wijken te bereiken.

In de toekomst wordt het alleen maar drukker. In het project houden we hier rekening mee. De weg moet ook in 2030 of 2040 geschikt zijn om alle verkeer goed te verwerken.

Bekijk projectwebsite
martijn@aelberspersoneel.nl

Onze specialist

Martijn Drijfhout

Operationeel manager

Tel. 06 83 67 15 47
Bekijk alle projecten