De koffiecorner
Update op: 19 feb. 2021

De koffiecorner

Een gesprek met de mannen aan het roer van Aelbers

Aelbers is volop in beweging. Begin 2020 heeft Peter van Zaanen het stokje overgenomen als algemeen directeur. In september 2020 is de directie versterkt en heeft Aschwin van Creij zich bij Peter gevoegd als commercieel directeur. Als een ondernemerszoon en een echte Brabander, hebben zij een visie voor de toekomst. “Een stip aan de horizon waar we als bedrijf straks willen staan”, begint Peter ons gesprek terwijl hij zichzelf van een kop warme choco voorziet. Aschwin gaat voor koffie.

 

“Inmiddels zit ik al 23 jaar in het vak. Door de jaren heen heb ik de bouw zich zien ontwikkelen tot een volwassen branche met een strakke projectorganisatie. Het mooiste daarin is dat we allemaal ons specialisme hebben behouden. Een ‘schoenmaker, blijf bij je leest’ mentaliteit.”, vervolgt Peter.

Als zoon van ondernemers leerde Peter al vroeg dat je met inzet, toewijding en hard werken ver kunt komen. “Zij hebben me ook het belang van sterke relaties doen inzien. Met name in onze tak van sport, de civiele betonbouw, waarin we samenwerken met verschillende culturen is op elkaar kunnen bouwen belangrijk. Daarom houden we bij Aelbers de persoon centraal: wij zijn niets zonder onze werknemers. In 2021 zetten we dan ook sterk in op het verbeteren van hun werk- & leefomstandigheden”.

Mede daarom heeft Aelbers sinds september 2020 een tweekoppig directieteam. Met de toevoeging van Aschwin van Creij aan de directie heeft Aelbers twee mannen aan het roer staan die in sommige opzichten elkaars tegenpolen zijn, maar elkaar daardoor ook versterken. Aschwin is geboren en getogen in Brabant: “Ik ben een rasechte Brabander. Zo een van het ‘niet lullen, maar poetsen’ principe, maar met het hart op de goede plaats.".

Leuker kunnen we het maken. Ook makkelijker.

In 2021 blijft Aelbers in beweging. Eén van de speerpunten van Peter & Aschwin is de digitalisatie van nu nog papieren processen, zonder daarbij de grootste kracht van het bedrijf te verliezen. “Wij zijn groot geworden door onze betrokkenheid bij de bouwprojecten en onze persoonlijke aanpak. Dat is hoe de mensen ons kennen, dat is wie we zijn. Die betrokkenheid zie je terug in het hele bedrijf en daar zijn we trots op. Met het digitaliseren van onder andere de urenverwerking, maken we de weg vrij om nog meer te investeren in onze relaties en het werkplezier te vergroten.”, aldus Aschwin.

 

De toekomst

Voor de komende jaren zien zij een belangrijke mogelijkheid in het verder ontwikkelen van medewerkers. “Wij hebben hele generaties aan het werk: van vader die zijn vak doorgeeft aan zijn zoons tot broers die elkaar de kneepjes van het vak leren. Wij vullen dat aan met praktische trainingen om zo een nieuwe generatie vakkrachten op te leiden. Daarnaast introduceren we de Aelbers Coach: ervaren vakkrachten die nieuwe aanwas adviseren en bijstaan op basis van hun eigen kennis & ervaring”, aldus Peter.

Hij vervolgt: “Daar zullen we vast en zeker tegen obstakels aanlopen. Mijn pa heeft me altijd geleerd om kritisch te blijven en in oplossingen te denken. Zolang we dat doen, komen we daar wel overheen.”.  Aschwin knikt goedkeurend en vult hem aan: “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Daar gaat het om.”.