Alexander Lukkassen

Altijd Extra Veiligheid

Veilig is onze prioriteit

Wist u dat Aelbers als eerste uitzendbureau in Nederland de safety culture ladder (voorheen veiligheidsladder) trede 2 & 3 heeft behaald.
Daarmee is Aelbers voor de tweede maal op rij de eerste detacheerder in Nederland met het officiƫle certificaat.

Maasdelta

Veiligheid

Aelbers investeert in veiligheid. Wij werken uitsluitend met vakkrachten die in het bezit zijn van een geldig GPI en VCA certificaat. Toolboxmeetings, opleidingen en trainingen worden gegeven in de eigen taal. Bij binnenkomst ontvangt iedere werknemer een set persoonlijke beschermingsmiddelen op maat. Periodieke veiligheidsrondes zijn eerder de standaard dan een uitzondering. Elke voorman is een BHV’er en nauw betrokken bij de veiligheidscultuur op de bouwplaats.

Een goede voorbereiding

Om een project vlekkeloos te laten verlopen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Enkel de meest geschikte personen worden door ons uitgezonden naar diverse projecten door het hele land. Wanneer zij op de bouw aankomen zijn ze in het bezit van de juiste informatie en de juiste papieren. Afhankelijk van de situatie organiseren wij trainingen en bijeenkomsten om veilig werken te bevorderen. Onze professionals in de buitendienst weten als geen ander hoe zij het beste in onze vakkrachten naar boven kunnen halen.

Veiligheidsvideo (95)

Aelberscoach

Veiligheid is meer dan enkel veilig werken. Vrij communiceren is hier ook een onderdeel van. Wij moedigen onze vakkrachten aan om aan te geven wanneer situaties mogelijk onveilig zouden kunnen zijn. Samen met u lossen we deze situatie op. Een van de schakels in het traject is de Aelberscoach. Dit is een voorman met een extra rol als coach ernaast. De Aelberscoach spreekt de taal van de vakkrachten, kent de bouw als geen ander en communiceert direct tussen het werkveld en het kantoor. Vanuit Aelbers faciliteren wij Nederlandse taaltrainingen voor alle Aelberscoaches. Tegelijkertijd spreken ze allemaal Engels.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Voorzien van professionele persoonlijke beschermingsmiddelen komen onze vakkrachten op de bouw. Deze kleding ontvangen zij tijdens de introductie. Gedurende het jaar is het mogelijk om nieuwe werkkleding bij te bestellen door middel van onze kledinglijsten. Deze zijn online in te vullen er worden vervolgend door onze bouwplaatscoƶrdinatoren op de plek van bestemming afgeleverd. Hierdoor weten we zeker dat de materialen op de juiste plek aankomen en heeft het personeel hier geen omkijken naar. Onze werkkleding is oranje, voorzien van en logo en RWS reflecterende strepen. Onze helmen zijn voorzien van de nationaliteit en de spreektaal. We leveren gekeurd gereedschap zodat we zeker weten dat onze vakkrachten met geschitke gereedschappen aan de slag kunnen gaan.

3W5A0409

Vakmanschap is schaars

Om het vakmanschap te beschermen en te kunnen blijven garanderen, zet Aelbers zich in als een betrokken bouwketenpartner met betrekking tot de veiligheidscultuur. Veiligheid is bij ons nooit een punt van discussie. Als eerste uitzendorganisatie hebben wij trede 2 van de veiligheidsladder behaald. Hier houdt onze ambitie uiteraard niet op. Wij zetten alles op alles om iedere productie zo strak, snel en mooi mogelijk op te leveren zonder concessies te doen op het gebied van veiligheid. Zonder onze jongens wordt er niets gebouwd. We hebben ze hard nodig.