Onze collega's zetten zich in voor zij die het nodig hebben
Update op: 22 mrt. 2022

Onze collega's zetten zich in voor zij die het nodig hebben

Onze collega's en partners zetten zich in voor de mensen in Oekraïne.

Samenwerking en altijd extra betrokkenheid

Het is donderdagavond 3 maart rond 18:00 wanneer de door Kaemingk BV ter beschikking gestelde distributiehal in Aalten zich vult met een grote groep vrijwilligers in oranje hesjes. Dat de situatie in Oekraïne gevoelig ligt, blijkt uit de hoeveelheid mensen die op de been zijn om  hulp te bieden. De omvang die deze actie heeft gekregen is enorm. Verschillende Facebookoproepen van Angelika Lewandowska en Justyna Markiewicz(Aelbers) hebben een golf aan deelacties in beweging gebracht. Vooral de Poolse gemeenschap van is erg betrokken en heeft de handen ineen geslagen met een handje vol Nederlanders.

IMG-20220309-WA0010

Al dagen worden er hulpgoederen ingezameld voor de getroffen mensen in Oekraïne. Meerdere avonden achter elkaar zijn de vrijwilligers van Aelbers en Kaemingk hard aan het werk om alle hulpgoederen weg te werken. Verschillende inzamelingsacties die zijn opgezet bij locaties in Nederland en Duitsland worden samengebracht op deze locatie in Aalten. En het is VEEL! Kasia Wientjes heeft zich ingezet om de opslag en vrachtwagens te regelen. De bereidheid van mensen om goederen te doneren is enorm. De hal ligt vol met dozen, tassen, zakken en losse spullen die even snel zijn langsgebracht.

Actie-15

Een trailer staat in het dock, klaar om geladen te worden. Dit is inmiddels al de tweede trailer die wordt ingezet tijdens deze actie. Eerder deze week is er al een volle trailer richting het oosten vertrokken op rekening van Sebastian Kobylczyk van sneldakkapel.nl. Ook nu lijkt het erop dat de enorme hoeveelheid goederen niet allemaal gaan passen in de tweede trailer. De derde trailer is via Kaemingk, op woensdag  16-03-2022 afgestuurd naar de eindbestemming. Het duurt niet lang voordat het eerste busje voor de deur staat. Wanneer de deuren worden geopend lijkt Iedere vierkante centimeter van het busje benut. De bus is volgepakt met verband, voeding, cosmetica, medicijnen en dekens.

De vrijwilligers vormen deze avond een geoliede machine en pakken de busjes uit. Ester van Lent, Kasia Wientjes, Alicja Borkowska en Alexander Lukkassen geven de dozen in een rap tempo aan elkaar door. Piotr Sasiela, Szymon Lebok, Szymon Sroczynski en Klaudia Mularczyk stapelen de dozen netjes op. Het lijkt haast alsof ze elke dag zo intensief samenwerken. De extra hulp van collega’s van Fides komt als geroepen. De dochter van Alicja plakt alle dozen stevig dicht. De goederen worden nauwkeurig gesorteerd over verschillende pallets. In het Pools, Engels en Nederlands wordt er op de dozen geschreven wat er in de doos zit. Terwijl het aantal pallets blijft groeien en de busjes met goederen blijven binnenkomen, maken de magazijnmedewerkers van Kaemingk BV de pallets professioneel klaar voor transport. In slechts 28 seconden wordt een volle pallet door Daan Wientjes en Adriana Chilinska gewogen en geseald.

Actie-9

Snackbar Stegers Aalten faciliteert het team  met warme snacks en zorgt ervoor dat de motor van onze vrijwilligers blijft draaien. Rond 22:00 wordt de laatste pallet geladen en zit de tweede trailer vol. De overgebleven vier pallets die er niet meer bij passen, gaan mee met het volgende transport. De vrijdagochtend wordt de trailer aangekoppeld aan de vrachtwagen van Don Trucking Transport.
Zij zullen deze trailer naar de plek van bestemming gaan vervoeren. Flexfamily business support ondersteund de transporteurs door de brandstofkosten voor de rekening te nemen en heeft aangegeven nog een deel financieel bij te dragen aan de gehele actie.

Wij willen alle donateurs en vrijwilligers bedanken voor de steun. Steun die vandaag de dag nog steeds hard nodig is. Ook na vandaag gaat de inzameling door en blijven mensen zich inzetten voor het goede doel. Deze actie is belangrijk voor de ruim 1 miljoen mensen die vanuit Oekraïne op de vlucht zijn geslagen. Inmiddels zijn ook de eerste vluchtelingen opgevangen in onze eigen regio’s.