Vakkrachten van de toekomst
Update op: 15 mei. 2023

Vakkrachten van de toekomst

Aelbers - PERI - 1

Vakkrachten van de toekomst

De bouwsector heeft al jaren te maken met een afname van vakkundige bouwprofessionals. Waar begint het zoeken naar betontimmermannen? En wat als er helemaal geen gekwalificeerde vakkrachten voorhanden zijn?
In samenwerking met PERIHeijmans en KPE Groep heeft Aelbers mogelijk een antwoord gevonden op deze vraag. We leiden ze zelf op, de vakkrachten van de toekomst.

Bijvoorbeeld onze bouwhulpen die al werkzaam zijn op de bouw. Zij kennen de omgeving en de bouwcultuur. Zelf opleiden heeft als voordeel dat werknemers beter betrokken en gemotiveerd zijn bij het werk, omdat ze de kans krijgen om nieuwe vaardigheden te leren en hun loopbaan te ontwikkelen binnen het bedrijf. De eerste stap is gezet naar oplossen van het tekort aan gekwalificeerd personeel.

Achter de schermen zijn we een aantal weken geleden begonnen met een pilot programma om ambitieuze deelnemers modulair op te leiden. Dit doen zij naast het werk in een op maat gemaakte digitale omgeving. De modules worden ingericht aan de vereisten op de bouw en de wensen van de opdrachtgever. Hierdoor leren zij precies het noodzakelijke. Het programma bestaat uit theoretische modules, dialoog met de vakkrachten, persoonlijke begeleiding en echte praktijk opdrachten.

Afgelopen woensdag was de laatste dag van het lesprogramma.
Hier namen Sjaak Luijten (Heijmans), René van Zutven(PERI) en Peter van Zaanen(Aelbers) de deelnemers mee door het eindprogramma. Deze bestond uit een theoretische overhoring, uitleg over verschillende PERI onderdelen en een eindopdracht in de praktijk.

En met succes!

De eerste vijf “VVT” gecertificeerde vakkrachten zijn een feit. Ze werden persoonlijk gefeliciteerd door oud Aelbers directeur Michaël Kempka en Flexfamily directeur Clemens van Lent.

Klasse!

www.aelberspersoneel.nl

Continu in ontwikkeling

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever, zijn onze modules continu in ontwikkeling.
Voel u vrij om Peter te benaderen om topics aan te dragen voor dit programma. Samen met u zorgen we ervoor dat de vakkrachten over de juiste trainingen en informatie beschikken. Nu en in de toekomst.

peter@aelberspersoneel.nl

Topic aandragen?

Peter van Zaanen

Directeur

Contactinformatie