Veiligheidsladder trede 2 behaald
Update op: 13 apr. 2022

Veiligheidsladder trede 2 behaald

Als eerste uitzendbureau in Nederland heeft Aelbers trede 2 van de veiligheidsladder behaald. Daarmee is Aelbers de eerste detacheerder in Nederland met het officiële certificaat.

Als eerste in Nederland

Namens de TÜV Nederland is Susanne Schaap afgereisd naar Doetinchem om ons het officiële certificaat “veiligheidsladder trede 2” te overhandigen. Aelbers Flexibele Personeelsdiensten B.V. heeft als eerste uitzendorganisatie, op 25 februari 2022, trede 2 behaald en heeft de ambitie om dit jaar ook trede 3 te behalen. Met het behalen van dit certificaat wordt nogmaals benadrukt dat de veiligheid van onze vakkrachten een belangrijk onderwerp is binnen de organisatie. Wij vinden dat veiligheid nooit een discussiepunt mag zijn en dat laten we zien. Met het hele team (kantoor, betontimmermannen, poetonpoetsers, bouwopruimers, betonstorters, uitvoerders, voormannen, aelberscoaches, buitendienst & opdrachtgevers). op de bouw) wordt er dagelijks gewerkt aan het optimaliseren van de veiligheid op onze verschillende complexe bouwlocaties. In communicatie, educatie, voorlichting en persoonlijke beschermingsmiddelen. Een onveilige situatie zit in een klein hoekje. Met onze altijd extra professionele houding hebben wij tijdens de audit bewezen dit prima aan te kunnen. We werken veilig of we werken niet. Wij willen TÜV bedanken voor het aangaan van deze bijzondere uitdaging. 


Wat is “de veiligheidsladder”?

De insteek van de veiligheidsladder is het vormgeven van veiligheidsbewustzijn. Dit betreft alle lagen van de organisatie door te letten op houding, cultuur en gedrag. Wordt en kan er vrij worden gesproken over veiligheid? Ook wanneer er sprake is van een minder veilige situatie? Nog belangrijker is dat de medewerkers worden gehoord wanneer zij misstanden aankaarten.

Het doel van de veiligheidsladder is het bieden van een omgeving waarin alle partijen bewust veiligheid vorm geven om zo het aantal onveilige situaties en daarmee incidenten terug te dringen. Belangrijk tijdens de implementatie zijn dan ook de bewustwordings-sessies, trainingen en/of toolboxen.

Een dankwoord gaat uit naar al onze vakkrachten, Stefan van Kessel, Werner van Eck, Geert Doorn, Sjaak Luijten, Dat is pienter en alle andere betrokken samenwerkingspartners in de bouwketen.

Proost!