Nieuwe zeesluis IJmuiden
Project:

Nieuwe zeesluis IJmuiden

Opdrachtgever:

Aannemersconsortium: OpenIJ (BAM-PGGM, VolkerWessels en DIF), in opdracht van Rijkswaterstaat.

Projectduur:

OpenIJ is al sinds 2015 werkzaam aan de zeesluis. Aelbers werkt vanaf 2017 mee aan het project.

Inzet Aelbers:

204 medewerkers

In het kort:

Een nieuwe zeesluis van 500m lang, 70m breed en 18m diep.

Het project

In 2029 bereikt de Noordersluis het einde van de technische levensduur. Omdat de sluis ook te klein is geworden voor de steeds grotere zeeschepen, heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om een nieuwe zeesluis te bouwen. Na bijna 100 jaar van trouwe dienst is het tijd geworden voor een nieuw aanzicht. De nieuwe Zeesluis van IJmuiden zal er voor zorgen dat schepen ook bij lage waterstanden veilig en snel kunnen passeren. Om een sluis te bouwen van 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep zijn veel vakkrachten nodig. De sluis is gebouwd tussen de al bestaande sluizen en zorgt voor de verbinding tussen het Noordzeekanaal en de Noordzee.

In opdracht van aannemersconsortium OpenIJ heeft Aelbers ruim 200 vakkrachten ingezet om deze sluis te realiseren. Aannemersconsortium OpenIJ bestaat uit BAM-PGGM, VolkersWessels en DIF. Al sinds 2015 wordt er aan de Zeesluis gewerkt. Sinds 2017 heeft ook Aelbers meegewerkt aan de realisatie van die waterkunstwerk.

Onze oplossing

De inzet van vakbekwame betontimmerlieden met de juiste competenties, opleidingen en trainingen. 

Onze kracht

We besteden extra aandacht aan veilig werken aan en boven het water: onze bouwplaatscoördinator zorgt er proactief voor dat alles veilig gebeurt. Daarnaast zorgen we voor de complexe planning van ploegendiensten in alle verschillende onderdelen van het project.


Bron: Rijkswaterstaat

Bekijk projectwebsite
dominica@aelberspersoneel.nl

Onze specialist

Dominica

Operationeel coördinator

Tel. +31 (0)6 - 23 19 34 06
Bekijk alle projecten