Rottemerentunnel (A16)
Project:

Rottemerentunnel (A16)

Opdrachtgever:

Combinatie De Groene Boog: BESIX, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI

Projectduur:

2019 - 2024

Inzet Aelbers:

100

In het kort:

De aanleg van de A16, een nieuwe snelweg met een 100% CO₂-neutrale tunnel.

Het project: 


In Rotterdam wordt een 11 kilometer lang traject gerealiseerd. Het project legt de lat hoog om zo duurzaam mogelijk te zijn. 
Om de toegang tot en de levenskwaliteit in de regio Rotterdam te verbeteren, heeft Rijkswaterstaat besloten een nieuwe snelweg aan te leggen: de A16, langs de noordoostelijke periferie van Rotterdam. Het project moet naadloos opgaan in de omgeving en is energieneutraal.

In de tunnel worden slimme oplossingen voorzien voor de nodige elektriciteit, verwarming en verlichting. De verlichting zal zorgen voor optimale veiligheid. Overal waar mogelijk zal er zonlicht binnenstromen door roosters en glasvezelpanelen. Er zal ook speciale ledverlichting worden geïnstalleerd. Aan de ingang van de tunnel zullen de rijstroken en muren in een lichte kleur geverfd worden voor maximale reflectie.

Om geluidoverlast door verkeer te voorkomen, wordt voor de A16 extra geluiddempend asfalt gebruikt (tweelaags ZOAB fijn). Ook komen er geluidschermen en grondwallen. Aangrenzende gebieden worden opnieuw ingericht en onderling verbonden via fiets- en wandelpaden.

Bekijk projectwebsite
kasia@aelberspersoneel.nl

Onze specialist

Kasia

Operationeel coördinator

Tel. +31 (0)6 12 29 83 91
Bekijk alle projecten